2010-12-04 | 23:03:42

Justin TOP BILLBOARDS SOCIALA DIAGRAM 50

 

Som om Rihanna och Justin Bieber behövs ytterligare ett diagram erövra, Billboard har gett dem en. Tidningen har just lanserat sociala 50 diagram, som rankar de mest aktiva artisterna på världens ledande sociala nätverk, och de två pop Juggernauts har landat på toppen av det sammanlagda antalet.

Rihanna och Bieber plats första och andra på listan,, följt av Eminem, Lady Gaga och Nicki Minaj. Fylla i topp 10 är Black Eyed Peas (# 6), Katy Perry (# 7), Ke $ ha (# 8), Linkin Park (# 9) och Shakira (# 10). Andra konstnärer som gjort listan inkluderar Taylor Swift, Usher, Lil Wayne, Kanye West och Paramore.

"Vi fortsätter att anpassa det sätt vi kartlägga skiftande landskap med musik" Billboard redaktionschef Bill Werde sade om det nya diagrammet. "Den sociala 50 är ännu ett steg i evolutionen av Billboard och ett viktigt svar på vår föränderliga tider. "

För de som undrar hur tidningen kom på listan, här är den vetenskap: Sociala musik-tracking tjänst Next Big Ljud samlar in data från MySpace, YouTube, Facebook, Twitter och iLike webbplatser och stämmer konstnärer popularitet med hjälp av en formel blandning sin vecka tillägg av vänner, fans och anhängare. Online beteendet hos dessa webbplatser "användare och antalet visningar artist sida och sång spelar de rack upp är bland de uppgifter som används för att bestämma rangordningen.

"Den sociala 50 ger en vecka ögonblicksbild av konstnärer som musikälskare samarbeta med de mest på den sociala arenan, som i dagens värld är en betydande validering av sina investeringar i en handling," Billboarddirektör för diagram Silvio Pietroluongo förklaras. "Diagrammet är ett logiskt komplement till Billboard: s övriga popularitet ranking. "

"Volymen av online-aktivitet som toppartister nu får är för stor att ignorera," Next Big Sound vd Alex White sa. "Vi är glada att social musik verksamhet nu får samma vikt som den topplistan för vilka Billboard är synonyma. "

Den sociala 50 kommer att publiceras varje vecka i Billboard, och också kommer att vara tillgängliga på Billboard.com och Billboard.biz.



    Namn:

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Kom ihåg mig?