2010-09-15 | 17:36:00

Bieber fever bränslen höjs upp om att vill vara biebs

(CNN) - Vem skulle inte vilja vara Justin Bieber?

Med miljoner sålda album, en kader av rabiat fans kallas "Beliebers," textilen privilegier med Kim Kardashian, en planerad film roll och hinkar med pengar strömmade in, livet är ganska söt för det 16-åriga. Så det är ingen överraskning att en ny skörd av unga, sångare hoppas att flamma samma spår. Ange "wanna-Biebs."

Artister som 13-åriga australiska Cody Simpson, 12-årige Chicago, Illinois, infödda Jawan Harris, 12-åriga Shun Hendrix - aka Lil Shun - och 13-åriga YouTube Phenom Greyson Chance är bara en få som håller på att ses som arvtagare till Bieber dynastin.

Men Monica Herrera, nyhetsredaktör för Billboard.com, säger det inte så lätt att följa i de stora fotspår Bieb. "Det har varit ett par försök att upprepa den typ av framgång Bieber har haft, men det är inte som när Backstreet Boys lekt 98 grader och hela deras gelikar," Herrera sa. "Jag tror det beror Bieber har ett sådant grepp om branschen just nu, och han är så stor. Med en äldre publik, kan du fånga olika delar av publiken och sprida välstånd lite, men det är inte fallet med den yngre publiken. "

Den nybörjare sångare tycks vara efter WWBD karriärsval.

Bieber är känd för att locka samarbeten med hip hop-artister, däribland rapparen Ludacris, och nya sångare Simpson har rappare Flo Rida som gäst på sin första singel, "iYiYi", som redan har toppat listorna i hemlandet Australien.

Bieber upptäcktes och är mentor R & B-stjärnan Usher, medan Lil Shun är på rapparen-skådespelare TI: s Grand Hustle, och Harris kan ses i musikvideon till sin debut låt, "Ingen", som får dansa uppmaningar från sångaren Chris Brown.

Bieber använder Twitter ganska svindlande att hålla kontakt med sina fans, och Chance, vars överlämnande av Lady Gaga's "Paparazzi" snabbt gick viral på YouTube, är också känd för att nå sina peeps via tweets.

Dean Cramer, redaktör för den musik platsen Kings of A & R, sade unga kvinnor är stora konsumenter av musik så är det logiskt att skivbolagen skulle vilja peka på att den målgruppen. Men det finns också fallgropar för försäljning till den del av befolkningen, sade han.
"Den tonåring marknaden är mycket ombytlig och deras smak förändras så snabbt," Cramer sagt. "Jag tror inte att Bieber kommer att slå upp dörrarna till en massa framgångsrika tonåring artister. Det kommer alltid att finnas ett fåtal som dyker upp då och då som har hänt sedan 1970-talet, men det sker sporadiskt. "

Bieber's gigantiska framgång (Kanada personen har sålt 4 miljoner plus-album och nästan 8 miljoner nedladdningar hittills i år, enligt Nielsen SoundScan) är mycket fördelas enligt en av de faktorer som ledde "American Idol" tillverkarna att sänka sina åldersgräns krav 16 till 15 för att locka yngre, potentiella tävlande.

Men Bieber är sångpedagog, Jan Smith, sade träffen Fox visar också har främjat drömmar om många blivande tonåring sångare - och deras föräldrar - att de kan bli nästa Bieber.

"På grund av" American Idol "det finns en känsla att alla kan bli en stjärna nu och det är inte riktigt sant, sade Smith, som har flugit i att arbeta med Bieber medan han är på turné. "Det finns en skillnad mellan en stjärna och ett barn som har en riktigt bra röst. Justin skriver sina egna låtar, han arbetar på slår, han spelar piano, gitarr och trummor, han arrangerar sin egen sång. Han är en konstnär. "

Hennes ateljé i Atlanta ser ungefär 200 potentiella kunder i veckan, och företag har absolut plockat upp tack vare "Bieber Feber, sade hon.
Smith arbetar också med både Harris och Lil Shun och sade både sångare försöker skapa sitt eget nisch, och inte nödvändigtvis vara känd som "nästa Justin Bieber."

Harris, vars stil har dragit jämförelser med en ung Michael Jackson, och Lil Shun, som mixar R & B med hip-hop, är begåvad nog att stå ut från förpackningen, sade hon.

"Jag tror att folk är trötta på faxar och de letar efter autenticitet", Smith sa. "[Harris och Lil Shun] inte kopiera Bieber. De har sitt eget sound, har något annat på gång och är inloggad på etiketter som har en vision för integritet sina artister. "

Minst en av sångarna erkänner att nå för Biebersphere är en ganska stor sträcka.Chans berättade CNN på MTV Video Music Awards, som han ansåg Bieber som inspiration men tvivlade han någonsin skulle överträffa sångarens talang nivå. Plus deras stilar är olika, sade Chance, och han kunde aldrig kunna stanna till smart danssteg Bieber visas på gala.

"Jag är mer av en sit-down, piano, rock-out kille," Chans sagt.

Posted By Diana



    Namn:

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Kom ihåg mig?